Software-Licenties.nl maakt gebruik van cookies op de website. Dit doen wij om je beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag op onze site. Hiermee kunnen wij de site nog gebruiksvriendelijker maken en de beste deals voor je selecteren. Ook tonen we hiermee op basis van jouw interesses persoonlijke advertenties op Social Media en netwerken van Google. Als je verdergaat op deze website gaan we er vanuit dat je dit geen probleem vindt.

Akkoord
logo
Wat is het verschil tussen Microsoft Office 2019 en Office 2016 voor de Mac?
11 Jan

Versie: Thuisgebruik & Zelfstandigen

Microsoft Office op uw Mac is best handig. Natuurlijk beschikken Apple-apparaten over een eigen tekstverwerker – Pages – maar Microsoft Office wordt verreweg het meest gebruikt. Dat betekent niet dat de keuze per se helder is, want er zijn verschillende varianten van Microsoft Office. In deze blog kijken we naar Microsoft Office voor Thuisgebruik & Zelfstandigen. Specifiek gaan we in op de verschillen tussen de versie van 2016 en 2019 voor de Mac.

Microsoft Office voor Thuisgebruik & Zelfstandigen; hoe zat dat ook alweer?

Zowel Microsoft Office voor Mac 2019 voor Thuisgebruik & Zelfstandigen als Microsoft Office voor Mac 2016 voor Thuisgebruik & Zelfstandigen zijn allebei zogeheten stand alone versies van het Office-pakket. Deze installeert en registreert u éénmalig op uw apparaat – uw Mac in dit geval. Daarna heeft u onbeperkt en offline toegang tot de volgende Office-programma’s:

Word

Excel

PowerPoint

Outlook

Daarmee lijkt dit pakket het meeste op alle Office-pakketten die voorafgingen aan 2016 en 2019. Een belangrijk verschil met het eveneens populaire Office 365, dat in abonnementsvorm wordt aangeboden en waarvoor internettoegang een vereiste is. Ook Microsoft Office voor Thuisgebruik & Zelfstandigen werkt op deze wijze. Zowel de versie van 2016 als die van 2019. Tussen beide versies bestaan echter wel verschillen. Microsoft Office 2019 is tenslotte de opvolger van Office 2016.

Wat zijn de verschillen?

Om u meteen gerust te stellen: tussen Microsoft Office 2019 voor Thuisgebruik & Zelfstandigen en Microsoft Office 2016 voor Thuisgebruik & Zelfstandigen bestaan geen grote verschillen. Wie gewend is te werken met de 2016-versie (of een nog iets oudere versie) kan probleemloos overweg met het nieuwe pakket. Veel nieuwe functies zijn subtiel en grote kans dat u ze niet eens opmerkt. Dat zou u trouwens wel moeten doen, want er zijn een paar handige nieuwe functionaliteiten in Office 2019 voor de Mac:

Spraak-naar-tekst-functie;

Slides in een presentatie vloeiend over laten gaan met Morph;

Meer formules in Excel;

Meer overzicht in Outlook;

Meer kaarten en diagrammen voor datavisualisatie.

Stuk voor stuk functies waar u vast zonder kunt, maar die in bepaalde situaties heel handig zijn. Daarom lopen we kort deze verschillen tussen Microsoft Office 2019 en Microsoft Office 2016 voor de Mac langs.

De spraak-naar-tekst-functie is ideaal. Al werkt deze, zoals wel meer van deze functies, niet geheel vlekkeloos. Maar nochtans goed genoeg om veel tijd te besparen. Nieuwe opties – kaarten en diagrammen – om data beter te visualiseren integreren perfect met de Morph-functionaliteit, waarmee figuren naadloos overgaan van een slide naar de volgende. Zo bent u voor afmetingen van een diagram of kaart niet langer gebonden aan het formaat van een enkele slide. Ook Microsoft Outlook heeft een update gekregen, waardoor reclame en nieuwsbrieven nu automatisch op een eigen tabblad terechtkomen en er zo meer overzicht ontstaat in belangrijke mails.

Verschillen tussen Microsoft Office voor Mac en Windows

Als u kiest voor Microsoft Office voor Thuisgebruik & Zelfstandigen voor de Mac, dan gebruikt u software die oorspronkelijk natuurlijk voor Windows-apparaten bedoeld is. Daarvan ondervindt u geen nadeel, want ook Office-pakketten voor de Mac zitten goed in elkaar. Wel ontbreken een aantal functies en komen updates vaak ook pas later beschikbaar. Ook dat is iets om rekening mee te houden.

In zowel Microsoft Office 2019 voor Mac als de 2016-variant is de ondersteuning van macro’s iets beperkter dan in de respectievelijke versies voor Windows. Ook de integratie met SharePoint-omgevingen is net iets minder gepolijst. Hieruit blijkt dat zowel Office 2019 als Office 2016 Microsoft-software is in hart en nieren. Tegelijkertijd zullen deze kleine beperkingen de meeste gebruikers amper opvallen. Wie een Office-pakket voor de Mac aanschaft doet met zowel Microsoft Office 2019 als Microsoft Office 2016 een prima aankoop, waarop alle apps en functies die u kent van het pakket probleemloos draaien.