Software-Licenties.nl maakt gebruik van cookies op de website. Dit doen wij om je beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag op onze site. Hiermee kunnen wij de site nog gebruiksvriendelijker maken en de beste deals voor je selecteren. Ook tonen we hiermee op basis van jouw interesses persoonlijke advertenties op Social Media en netwerken van Google. Als je verdergaat op deze website gaan we er vanuit dat je dit geen probleem vindt.

Akkoord
logo
Vier voordelen van Microsoft Visio 2019
15 Jan

Processen in eenvoudige figuren en diagrammen weergeven. Dat is in het kort wat Microsoft Visio doet. Onder meer bedrijfsprocessen, stroomschema’s, plattegronden en schematische weergave van infrastructuur zijn zo eenvoudig te creëren én te delen. Hier lees je meer over de voordelen van Microsoft Visio.

Visio is een programma dat onderdeel uitmaakt van de Microsoft Office-pakketten ‘Standard’, ‘Professional’ en ‘Office 365’ en ook afzonderlijk verkrijgbaar is. Met Visio maakt u complexe zaken inzichtelijk en profiteert u daarbij ook van perfecte integratie met andere Microsoft-programma’s en apps. In het bijzonder die met Micrsoft Excel, waardoor u eenvoudig datasets koppelt aan een weergave die u in Visio creëert. Maar ook andere handige software, zoals bijvoorbeeld AutoCAD, koppelt u eenvoudig aan Visio. Zo worden complexe en dynamische gegevens direct inzichtelijk en hoeft u gegevens slechts op één plek aan te passen.

Wat zijn de voordelen van Visio?

Voor veel nieuwe gebruikers van Visio gaat er een wereld open. Voor hen is Visio de grootste behoefte waarvan ze voorheen nog niet wisten dat ze ‘m hadden. Want Visio maakt tal van processen eenvoudiger en inzichtelijker en bespaart zo veel tijd binnen organisaties. De vier belangrijkste voordelen zetten we hier voor u op een rij.

1. Honderden sjablonen

Als een visualisatie er eenmaal is, is deze eenvoudig te actualiseren. Het meest tijdrovend is het inrichten van een diagram of visual. Daarom bevat Microsoft Visio 2019 honderden sjablonen en duizenden opgemaakte figuren waarmee u direct aan de slag kunt. Deze sjablonen en figuren bevatten vanzelfsprekend de belangrijkste toepassingen van het programma en past u eenvoudig verder aan, al is dat niet noodzakelijk. In principe hoeft u hierin enkel nog de gegevens in te vullen. Zo krijgt u met minimale inspanning een diagram dat perfect is toegesneden op het proces, de organisatie of de infrastructuur waarop dit betrekking heeft.

2. Gegevensgestuurde bestanden en automatische koppeling

Microsoft Visio koppelt u eenvoudig met datasets in Excel of SharePoint. Op basis van de (dynamische) gegevens in die dataset worden diagrammen automatisch en direct bijgewerkt. Die koppeling is omvangrijk en kan op talloze punten in de diagram of dataset betrekking hebben. Zo blijven zelfs diagrammen op basis van complexe datasets altijd actueel. Visio 2019 bevat ook een verbeterde en vooral ook snellere koppeling met AutoCAD.

3. Betere en realtime informatie

Met Microsoft Visio worden business intelligence en managementinformatie consistent en in realtime weergeven. Zo kunnen beslissingen bovenin een organisatie steeds op basis van dezelfde kpi’s genomen worden of kunnen problemen in een proces nauwkeurig in kaart worden gebracht of over een periode worden gemonitord. Management en leidinggeven worden veel eenvoudiger dankzij Visio.

4. Betere standaardisatie van processen

Veel organisaties leiden aan ‘geheugenverlies’. Ze registreren processen onvoldoende en weten zodoende niet goed wat er goed gaat en wat niet. Met Visio worden bedrijfsprocessen én de output daarvan eenvoudig weergegeven. Daardoor worden bedrijfsprocessen meer visueel en duidelijker, maar ook worden verbeteringen beter en consistenter doorgevoerd. Het analyseren waar het misgaat en processtandaardisatie worden veel eenvoudiger.

Microsoft Visio 2016

Tot nu toe hebben we het vooral gehad over Microsoft Visio 2019. De meeste complete en recente versie. Echter kan het zijn dat u niet alle functies van de nieuwste versie nodig heeft – zoals de mogelijkheid om samen op afstand aan visualisaties te werken. Ook bevat de versie van 2019 een nieuw databasemodeldiagram waarmee, zonder invoegtoepassingen, datasets gemodelleerd worden.

In grote lijnen kan Visio 2016 echter alles dat Visio 2019 kan. Zeker als u niet samen met anderen aan uw visualisaties werkt. In dat geval voldoet Visio 2016 – hier kunt u Microsoft Visio 2016 bestellen – waarschijnlijk ook aan uw wensen. Dit net iets vriendelijker geprijsde alternatief voor Visio 2019 doet daar in algehele functionaliteit weinig voor onder en wordt nog steeds volop ondersteund.