Software-Licenties.nl maakt gebruik van cookies op de website. Dit doen wij om je beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag op onze site. Hiermee kunnen wij de site nog gebruiksvriendelijker maken en de beste deals voor je selecteren. Ook tonen we hiermee op basis van jouw interesses persoonlijke advertenties op Social Media en netwerken van Google. Als je verdergaat op deze website gaan we er vanuit dat je dit geen probleem vindt.

Akkoord
logo
Wat is Microsoft Project en wat kun je ermee?
22 Mar

Wat het is en wat u ermee kunt

Projectmanagement staat er om bekend lastig te zijn. Overzicht houden, afhankelijkheidsrelaties tussen taken en taken volgens een strakke planning uitvoeren. Een goed draaiend project bespaart veel kosten en tijd, maar het tegenovergestelde is ook waar. Daarom is er Microsoft Project. Deze projectmanagementsoftware is onmisbaar voor veel bedrijven. In dit artikel leggen we uit wat het is en waarvoor u het gebruikt.

Officieel is Microsoft Project onderdeel van het Office-pakket. Dat zijn dus alle Microsoft-programma’s die onder de noemer ‘Office’ worden aangeboden, vaak in gebundelde pakketten. Word, Exel en PowerPoint zijn de bekende voorbeelden. In tegenstelling tot die programma’s wordt Microsoft Project niet aangeboden als onderdeel van een Office-pakket. Voor Microsoft Project bestelt u een losse activatiecode. Bijvoorbeeld voor Microsoft Project Professional 2016 of Microsoft Project Professional 2019, de twee meest recente versies van het programma. Bedenk wel dat, in tegenstelling tot bij sommige andere Office-programma’s, Microsoft Project geen Mac-compatible versie heeft.

Wat is Microsoft Project?

Alles wat u als projectmanager nodig heeft, is inbegrepen bij Microsoft Project. Van planning tot projectbeheer en van middelen tot mensen. Alles wordt op een overzichtelijke manier gepresenteerd en bijgesteld. Vanzelfsprekend is ook rapportage in het pakket opgenomen. Daarbij heeft u profijt van naadloze integratie met andere Microsoft-programma’s. Rapportages in Excel of Word zijn vanzelfsprekend.

Microsoft Project is sterk in zowel de breedte als te diepte. Elk project is een afzonderlijk bestand. Dat betekent dat het managen en bijwerken van verschillende projecten net zo overzichtelijk is als het opslaan van verschillende Excel-bestanden. In de diepte biedt Microsoft Project ook veel moois. Denk aan automatische facturen, salarisstroken en diverse handige sjablonen. Met deze sjablonen is de leercurve niet te stijl, terwijl u er doelgericht mee aan de slag gaat. De kans is namelijk groot dat u lang niet alle mogelijkheden van het programma binnen één project gebruikt. Door een van de sjablonen te benutten legt u direct de nadruk op de functies die u voor uw project nodig heeft.

Wat kunt u met Microsoft Project?

Eenvoudig projecten managen. Met de nadruk op eenvoudig, want dergelijke bedrijfssoftware is in de regel complex. Daarop is Microsoft Project zeker niet in alle opzichten een uitzondering, maar het is zonder meer instapvriendelijk. Dat heeft te maken met verschillende zaken. Allereerst bent u waarschijnlijk al wel gewend te werken met andere software van Microsoft. Dat maakt veel functies snel vindbaar en ook de gebruiksinterfaces herkent u snel. Bij Software-licenties.nl kiest u uit de twee meeste recente versies van het programma, dus die lopen we even kort langs.

Microsoft Project 2016 Professional

Deze editie zet vooral in gebruiksvriendelijkheid een grote stap voorwaarts ten opzichte van zijn voorganger, Microsoft Project 2013. Zo is het koppelen van personen aan middelen eenvoudiger en intuïtiever geworden. Nieuw is een zogeheten heat map, waarop in één oogopslag te zien is waar capaciteit knelt en waar niet. Ook bevat deze versie een fors uitgebreid pakket sjablonen ten opzichte van zijn voorganger.

Microsoft Project 2019 Professional

De 2019 editie bevat heel wat upgrades op het vlak van rapportage en communicatie, naast het behoud van alle verbeteringen uit de 2016 editie. Nieuw is ook de wijze van toekennen van taken. Deze zijn nu beter in een chronologische context aan individuele projectleden te koppelen. Daarmee wordt het voor projectleden veel eenvoudiger om zelf inzicht te houden in hun taken en de voortgang daarvan.

Hoe kom ik aan Microsoft Project?

Microsoft Project is een Office programma dat niet is opgenomen in de standaard Office-pakketten. U bestelt dit programma dus afzonderlijk. Dat kan hier bij Software-licenties.nl, waar u Microsoft Project Professional 2016 en Microsoft Project Professional 2019 bestelt. Het voordeel daarvan is dat u vrijwel direct met de software aan de slag kunt. Na bestelling sturen wij u direct de productcode. Daarmee kunt u, na het downloaden en installeren van Microsoft Project, de software registreren. Zo heeft u ook recht op updates en ondersteuning.